Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Ședință în coaliție pe tema crizei din Energie / Premierul: Scopul este să protejăm consumatorii și instituțiile vulnerabile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 ianuarie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, în debutul ședinței coaliției de luni, 17 ianuarie, că Guvernul își propune să protejeze consumatorii și instituțiile vulnerabile și să ia măsuri, astfel încât economia românească să poată funcționa, fără să fie afectată de creșterea prețurilor la energie și gaze.

La nivelul Guvernului au fost analizate mai multe propuneri ce vor fi analizate în ședința de azi. Scopul este să protejăm consumatorul vulnerabil, să protejăm instituțiile vulnerabile, să luăm măsuri astfel încât economia românească să poată să funcționeze și să nu fie afectată de creșterea prețurilor la energie și gaze”, a declarat luni, 17 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a precizat că Executivul a luat măsurile necesare pentru ca autoritățile să verifice toate companiile care furnizează energie electrică și gaze și nu respectă legea consumatorului vulnerabil.

Nicolae Ciucă a anunțat, săptămâna trecută, că Guvernul pregătește un set de măsuri ce cuprind o nouă schemă de protecție pentru consumatorii casnici și mai multe scheme de sprijin pentru IMM-uri, care ar urma să fie introduse de la 1 aprilie.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a explicat, ulterior, că liberalii susțin, în ceea ce privește consumatorii casnici, întoarcerea la prețurile de dinainte de liberalizare, pentru o perioadă de 6 luni de zile, iar, în cazul IMM-urilor, compensații acordate de la bugetul de stat.

Numai că social-democrații au propria variantă de măsuri pe care le vor propune în ședința coaliției de luni, ce includ și reducerea TVA la 5%, măsură aplicabilă din februarie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW