Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Guvernul, pregătit să dea OUG pentru amânarea plății ratelor la bancă / Iohannis: Se conturează o rectificare bugetară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete:

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, luni, la o ședință de lucru la Palatul Cotroceni, alături de la ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și ministrul transporturilor, Iulian Bode. 

Ședința de lucru a început la ora 14.00.  Discuțiile vizează următoarele măsuri pe care Guvernul Orban le va lua în domeniul economic, în contextul crizei coronavirusului.

Klaus Iohannis, președintele României: „Am discutat despre starea economiei românești, despre protecția socială a românilor și despre finanțele publice. Am putu sp constat că la nivelul Guvernului există foarte multă implicare astfel încât firmele românești să treacă peste această criză. Este nevoie de măsuri speciale. AM înțeles că și românii au probleme intense. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru firme pentru a nu sacrifica mai mult decât este necesar. Criza se va termina la un moment adat. Ne dorim ca atunci România să fie în stare să repornească economia și să revenim la o viață normală.

Se conturează o rectificare bugetară pe două paliere: este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate. Este nevoie și de oameni și de bani. A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la muncă din vari motive. Că se închide firma sau că intră în șomaj tehnic. Este nevoie de bani pentru a veni în spirijinul oamenilor pentru a suplini banii care se acordă pentru șomajul tehnic. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a avea grijă de sănătate și de domeniul șomajului tehnic, deci de protecție socială.

A doua chestiune care îi va bucura pe mulți. Guvernul este pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, deci ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. Până atunci economia își va reveni”

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW