Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


LIVE | Ședință de Guvern înainte de votul moțiunii de cenzură. Ce proiecte se află pe ordinea de zi – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 august 2020 Etichete: , , ,

Miniștrii liberali se reunesc la Palatul Victoria, luni, de la ora 10.00, într-o ședință de Guvern. Reuniunea Executivului are loc chiar înainte de ședința din Parlament în care urmează să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Citește și Ziua moțiunii | Ultimele negocieri și jocuri de culise din Parlament. Chiar vrea Opoziția să dea jos Guvernul? Semne de întrebare legate de cvorum – SURSE

Declarații din timpul ședinței de Guvern

Ludovic Orban:Noi astăzi trebuie să adoptăm HG prin care se modifică HG privind starea de alertă pentru a fi introduse amendamentele pentru reluarea acestor activități în bune condiții. Imediat după adoptare și publicare în MO, pentru fiecare domeniu Ministerul Sănătății va trebui să emită în cursul zilei de astăzi ordinul comun privind regulile sanitare care trebuie respectate odată cu reluarea activității în domeniul culturii, iar Ministerul Sănătății și cu Ministerul Economiei vor trebui să emită ordinul privind măsurile care trebuie respectate în cadrul restaurantelor, cafenelelor. Aici am introdus un prag  cu privire la nivelul de răspândire a virusului la nivel județean. Este vorba despre 1,5 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile. Am lăsat posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență acolo unde la nivel județean nivelul de răspândire este mai mic de 1,5 la mie, dacă apare într-o localitate o creștere semnificativă peste 1,5 să aibă posibilitatea să restricționeze activitatea. 

Marcel Vela:A fost anunțată suspendarea activităților pe unele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria și cu ajutorul colegilor de la MAE, nu se vor închide, nu se vor suspenda. Exact ca și acum vor fi 12 puncte. Avem promisiunea partenerului ungar că după inaugura noului punct de frontieră va fi operaționalizat în cel mai scurt timp și pentru parteneri. 

Secretar de stat MAE:Domnul ministru a vorbit cu omologul ungar și conform discuției tranzitarea Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face pe aceleași culoare stabilite. 

Ludovic Orban:Domnul ministru Tătaru şi doamna ministru Anisie, solicitarea mea e în cursul zilei de astăzi să ajungeţi la o formă aproape definitivă a ordinului comun privind reluarea şcolii, începerea anului şcolar şi cel târziu mâine dimineată să avem o şedinţă, împreună cu doamna vicepremier Turcan, astfel încât să putem publica mâine ordinul.

Dacă aveţi anumite diferenţe de abordare pe anumite teme, împreună cu doamna vicepremier şi cu dumneavoastră vom lua decizia astfel încât marţi să fie publicat astfel încât să existe o predictibilitate, să putem pune în mişcare întreg mecanismul de pregătire a şcolilor în bune condiţii.

 

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW