Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


LIVE | Ședință de Guvern de 8 ore. Principalele anunțuri ale miniștrilor din cabinetul Orban

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 februarie 2020 Etichete: , , ,

După mai bine de 7 ore petrecute la Palatul Victoria, în ședința de Guvern a PNL, miniștrii din cabinetul condus de Ludovic Orban anunță principalele ordonanțe de urgență adoptate. Ședința prelungită a Guvernului Orban a venit în contextul în care, miercuri, la prânz, va fi votată moțiunea de cenzură în Parlament. 

Monica Anisiei, ministrul Educației: Ministerul Educației a propus Guvernului României 3 măsuri bune pentru sistemul de educație.

Prima OUG este de modificare a articolului 84, alin 3. Din legea educației. Se armonizează legislația privind naveta elevilor, decontarea navetei, având în vedere faptul că decizia CCR prevedea modificarea acestui articol, și anume se referă la sintagma decontării pe bază de abonaemnt. Această modificare este un prim pas pentru deblocarea decontării navetei elevilor. Această ordonanță va fi urmată de o hotărâre de Guvern prin care vom stabili cu exactitate cum se va face această decontare.

A doua OUG pe care am prezentat-o este cea privind programul pilot pentru acordarea unui suport alimentar pentru elevi. Am extins programul “masa caldă”, de la 50 de unități de învățământ la 150.

A treia este cea pentru stabilirea costului standard pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat și privat. Stabilim și costul standard dar îi și anunț pe profesori că se materializează creșterea salarială pentru anula cesta bugetar”.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne:“Aș începe cu ordonanța privind stocurile de urgență medical precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei. (…)S-a aprobat constituirea stocurilor de urgență medicală pentru epidemii.(…)Guvernul a desemnat oficiul national pentru achiziții centralizate, în subordinea MF. (…)Ca noutate, s-a introdus un amendament pentru achiziționarea unor scannere termici pentru a dota aeroporturile internaționale din România. 5 vor fi la Henri Coandă.

A doua decizie luată este pentru circulația pe drumurile publice. Ordonanța definește toate normele de conduită pentru conducătorul de trotinetă electrică. (…)Conducătorul trebuie să aibă cel puțin 14 ani, trotinetele trebuie să aibă surse de iluminare, este interzis transportul pasagerilor pe trotinete, se pot folosi pe pistele de bicicletă sau pe drumurile unde circulația minimă e de maxim 50km/h.

A treia OUG este pentru regelemtarea impusă de o decizie a CCR, 317/2019 referitoare la poliţia judiciară. Numirea şi revocarea poliţiştilor judiciari se realizează conform statutului poliţistului”.

Știre în curs de actualizare.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW