Monday, November 30, 2020
Jurnalism corect


Ședință CGMB, luni, într-o sală de 450 de persoane / Cum explică Gabriela Firea situația

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , , ,

În ciuda faptului că adunările publice au fost interzise, ședința de luni a Consiliului General al Municipiului București va avea loc fizic, și nu printr-o videoconferință așa cum s-a întâmplat de exemplu la Guvern sau Parlament. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vine cu explicații și dă asigurări că vor fi respectate normele de igienă.

Ședința CGMB va avea loc luni, de la ora 11.00, într-o sală cu o capacitate de 450 de persoane. Presa nu are acces la eveniment.

Gabriela Firea a explicat că ședința CGMB nu are loc online pentru că regulament de funcționare al Consiliului General nu a fost încă modificat.

„Avem nevoie de decizii foarte importante pentru Administrația Spitalelor, coordonăm 19 spitale din capitală. De asemenea, pentru Direcția Generală de Asistență Socială care are grijă de cei în autoizolare și carantinați. Această ședință nu se putea realiza online, deocamdată, până la modificarea propriului regulament de funcționare al CGMB. După pandemie sunt absolut convinsă că s-ar fi găsit cineva să ne facă o plângere, să ne dea în judecată.

M-am informat, atât la Guvern, cât și la Parlament, acolo unde s-au luat astfel de decizii înainte de ședințele propriu-zise online-video și ni s-a comunicat că trebuie să avem o ședință cu prezență fizică pentru modificarea regulamentului, ceea ce se întâmplă mâine (luni, n.red.) ca unul dintre primele puncte, înaintea votului pentru proiectele care țin de sănătatea publică”, a declarat Gabriela Firea, duminică seară, la Digi24.

Participanții la ședința CGMB vor intra în sală în grupuri de câte opt persoane și vor vota în scris proiectele aflate pe ordinea de zi. Ordonanța militară adoptată weekendul acesta prevede că circulația persoanelor în afara domiciliului poate fi realizată în grupuri de maxim trei persoane.

„Am discutat și cu domnul secretar de stat Raed Arafat, iar modalitatea va fi următoarea: într-o sală de 450 de persoane vor intra pe rând grupuri de câte opt consilieri generali, la distanță de doi metri, care nu vor interacționa și vorvota în scris – da, nu sau abținere – după care vor ieși din sala respectivă. Vom avea de față și reprezentanți ai Administrației Spitalelor, le vom pune la dispoziție măști, mănuși, dezinfectanți. Prioritatea se îndreaptă către spitale. Suntem permanent în legătură directă cu Ministerul Sănătății, pentru că organizăm ca Spitalul Colentina să devină spital care preia pacienții cu dublă afecțiune, una cronică sau un recent apărută acută, dar și infectare cu Covid-19”, a explicat Gabriela Firea.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW