Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Sector 6: 110 treceri de pietoni din preajma școlilor vor fi supraînălţate, suprailuminate sau retrasate

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 30 august 2022

Primăria Sectorului 6 a anunțat marți, 30 august, că 110 treceri de pietoni din zone sensibile vor fi supraînălţate, suprailuminate sau retrasate. Vor fi modernizate în special zebrele din preajma școlilor din Sectorul 6. „Unele sunt suprailuminate, altele supraînălțate sau marcate cu alb și roșu”, precizează primăria condusă de Ciprian Ciucu.

„Lucrările sunt în toi, iar multe dintre ele vor fi gata până la finalul săptămânii.
Sunt 3 tipuri de treceri de pietoni:

• „Zebre” normale
Joi seara, 25 august, a început marcarea a 48 de treceri de pietoni din 28 de locații.
Unele sunt simple, cu vopsea albă, altele colorate, cu alb pe fundal roșu. Acestea din urmă, mai pronunțate, sunt în proximitatea școlilor. Pentru a nu deranja traficul, lucrările se desfășoară pe timpul nopții și au ca termen de finalizare 2 septembrie.

• Treceri supraînălțate
Un al doilea tip de treceri de pietoni sunt cele supraînălțate.
Stratul suplimentar de asfalt înalță „zebra” cu cinci centimetri, pentru a forța șoferii să încetinească.
Lucrările au început marți, 30 august, deocamdată cu cinci treceri, alte 19 fiind în curs de avizare. Și acestea sunt în preajma școlilor, dar nu numai.

• Treceri suprailuminate
Tot din noaptea de luni spre marți, a început lucrul la amenajarea trecerilor suprailuminate.
Sunt 38 la număr, în 20 de intersecții, fie din proximitatea școlilor, fie din zone cu risc ridicat din punct de vedere al siguranței, sesizate de cetățeni și verificate de noi”, conform sursei citate.

De menționat este că Brigada Rutieră a recomandat alte puncte criminogene, după ce acolo au avut loc cel puțin trei accidente grave din aceeași cauză, în decurs de cinci ani.

„Termenul de finalizare al amenajării acestor treceri de pietoni este 25 octombrie. Suprailuminarea constă în montarea a 2-4 proiectoare cu led deasupra trecerii, pe un stâlp în formă de L întors.

În zonele, unde nu există astfel de stâlpi, se vor atașa niște console pe stâlpii de electricitate existenți, iar pe acestea se pun proiectoarele care luminează atât trecerea, cât și trotuarul”, explică primăria.

Lista străzilor și intersecțiilor unde au loc astfel de lucrări o puteți accesa AICI.

Foto: Primăria Sectorului 6

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW