Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Secretarul de stat Irinel Scrioșteanu, optimist în privința inaugurării Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 august 2020 Etichete: , ,

Lucrările la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei au intrat în linie dreaptă. După ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat finalizarea și a ultimei centrale de ventilație, secretarul de stat Irinel Scrioșteanu susține că ramele vor începe circulația cu călători pe noua magistrală „maximum până la finalul lunii septembrie”.

„Pragul a fost depășit, liniile sunt gata, am avut în iunie un prim test cu metroul la toate cele zece stații. Acum se fac testele energetice, testele de verificare a tuturor parametrilor de siguranță pentru funcționarea metroului. De luni (24 august – n.m.), intră în teren oficial și comisia de recepție. De îndată ce va semna recepția lucrărilor și toate testele vor arăta că metroul funcționează în siguranță, va fi pus în funcțiune. Noi sperăm ca maximum până la finalul lunii septembrie să fie în funcțiune”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, în cadrul dezbaterii organizate de Newsweek România.

Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiței este compusă din 10 stații de metrou și un depou și va avea o lungime de 6,871 km.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW