Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Secretar de stat din Ministerul Sănătății: Nu există argumente știițifice care să demonstreze că turismul provoacă creșterea numărului de infectări

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 august 2020 Etichete: , , ,

Nu există argumente ştiinţifice care să demonstreze că o creştere a numărului de infectări cu COVID-19 este favorizată de activităţile din domeniul turistic, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan, conform AGERPRES.

„Nu există argumente ştiinţifice care să susţină că problema apare dintr-o zonă specifică, cum ar fi industria turismului şi industria hotelieră. Nu suntem în posesia acestor informaţii ştiinţifice,” a răspuns Horațiu Moldovan, întrebat de Dragoș Anastasiu, reprezentantul patronatelor din turism, dacă există studii care să indice faptul că reluarea activităţilor turistice a provocat creşterea numărului de infectări cu COVID-19.

Secretarul de stat a precizat că strategia Guvernului de a ţine restaurantele închise în ciuda lipsei argumentelor ştiinţifice privind răspândirea accelerată a virusului prin activităţile turistice se bazează pe particularităţile de comportament ale românilor.

„Există particularităţi în cultura fiecărui popor, există particularităţi de comportament şi de înţelegere, care este foarte variabil de la ţară la ţară şi de la popor la popor. Deci, este evident că într-un fel acţionează popoarele din sudul Europei, popoarele de cultură latină, comparativ cu popoarele scandinave, ca să dau un exemplu. Deci, modul de a fi şi obiceiurile sunt diferite şi trebuie să ne gândim la întreaga populaţie, la toate păturile ei, care fac particularitatea ţării noastre, a grupului de ţări din care ţara noastră face parte. Deci, ne putem gândi la anumite explicaţii, le vedem deseori, dar încă nu suntem în posesia unor studii şi argumente de tip ştiinţific indiscutabil care să afirme acest lucru”, a susţinut Horațiu Moldovan.

Declarațiile secretarului de stat au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat de Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR).

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS | 1.345 de noi cazuri și 45 de decese, în 24 de ore / 458 de pacienți, la ATI

Sursa foto: Inquam photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW