Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Secretarul de stat Andrei Baciu a anunțat de când va fi lansat certificatul verde digital

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 iunie 2021

Începând cu data 1 iulie la nivel european va fi implementat certificatul verde digital, care va facilita călătoriile între statele membre ale Uniunii Europene, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Oficialul a precizat că documentul va putea fi descărcat de pe un site dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

„Este planificat a fi lansat pe data de 1 iulie, la nivel european. (…) Vom lansa un website, unde ne vom crea un cont, ne autentificăm şi, pe baza contului creat, vom primi pe mail un link de unde vom putea descărca acest certificat, care se referă la trei situaţii: se referă fie la vaccinare, faptul că suntem vaccinaţi, se poate referi la recuperare, la faptul că am trecut prin boală şi acest lucru este certificat de prezenţa unui rezultat PCR pozitiv, în trecutul nu foarte îndepărtat, sau, a treia posibilitate, absenţa bolii în acest moment – un rezultat PCR negativ”, a afirmat Andrei Baciu, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

România a trecut cu succes de testări

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunța, pe 26 mai, că a realizat cu succes testarea de interconectare cu grupul tehnic de lucru de la nivel european pentru implementarea certificatului digital COVID al Uniunii Europene.

Specialiștii STS arătau că vor putea asigura implementarea sistemului informatic la începutul lunii iulie, în acord cu graficul stabilit de UE.

În următoarea etapă, STS va finaliza portalul securizat de unde cetățenii vor putea să își descarce certificatele digitale UE și realizarea internă a testelor de performanță și de securitate ale sistemului informatic.

Comentarii


  • Wow, amazing weblog structure! How lengthy have you been blogging for?
    you make running a blog look easy. The overall look of your site is great, as
    well as the content! You can see similar here e-commerce

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW