Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Secretarul de stat al SUA a sosit în Israel pentru discuții cu Netanyahu

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a ajuns vineri în Israel pentru a susține întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și alți oficiali israelieni de rang înalt, conform raportărilor CNN. Aceasta reprezintă a treia sa vizită în Israel de la atacul Hamas din 7 octombrie, potrivit news.ro.

Blinken a aterizat la Tel Aviv alături de Jack Lew, ambasadorul recent confirmat al SUA în Israel. Antony Blinken a declarat că, în timpul vizitei sale în Israel, intenționează să discute despre „campania în curs de desfășurare împotriva organizației teroriste Hamas” și despre „măsurile care trebuie luate pentru a proteja civilii.” De asemenea, va aborda problema ostaticilor deținuți de Hamas și va discuta despre prevenirea unui conflict regional mai amplu.

Un alt aspect important al discuțiilor sale în Israel se referă la asigurarea fluxului continuu de ajutor umanitar și la facilitarea evacuării civililor cu pașaport străin din Gaza.

A treia preocupare principală a lui Blinken în cadrul acestei vizite este de a discuta despre „perioada de după” încetarea ostilităților. El dorește să abordeze modul în care pot fi create condițiile necesare pentru o pace durabilă și stabilă, precum și pentru o securitate durabilă și stabilă atât pentru israelieni, cât și pentru palestinieni, a precizat el joi.

FOTO: Uniunea Europeană

Comentarii