Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Secretarul de stat Adrian Covăsnianu, despre sectorul montan al „Autostrăzii Unirii”: De săptămâna aceasta sunt prezente trei foreze în teren

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 mai 2021

Proiectantul autostrăzii A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț, firma spaniolă Acciona, a crescut din această săptămâna mobilizarea, în teren fiind prezente trei foreze, a anunțat Adrian Covăsnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„De săptămâna aceasta pe 2 tronsoane (T2S1 Ditrău-Tulgheș și T2S3 Tulgheș-Poiana Teiului) sunt prezente 3 foreze în teren! În imagini se regăsesc 2 din cele 3 foreze în lucru. Una dintre foreze are o capacitate crescută de lucru astfel că se va fora într-un ritm mai susținut!”, a scris Adrian Covăsnianu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului, conform estimărilor și calendarului asumat cu CNAIR în luna august a acestui an ar trebui să se finalizeze campania de foraje geotehnice.

Pe 20 aprilie, asociația „Moldova vrea autostradă” a publicat o estimare privind gradul de realizare a forajelor geotehnice pe acest sector, potrivit căreia avansul este de 75%, însă există mari probleme pe porțiunile cele mai dificile – tronsonul 2 (sectoarele 1, 2 și 3) și pe tronsonul 1 (sectorul 3).

În aceste zile, oficialii din Guvern poartă negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene pentru includerea în Planul Național de Redresare și Reziliență a loturilor din A8 –  Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Pașcani.

Autostrada Unirii

Autostrada Unirii va avea o lungime de 311 km, fiind împărțită în două segmente: Târgu Mureș – Târgu Neamț (211 km) și Târgu Neamț – Iași – Ungheni (100 km). De asemenea proiectul cuprinde și construcția unui nou pod peste Prut, la Ungheni.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW