Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Vaccinarea nu este şi nu devine obligatorie

By news.ro , in Stirile zilei , at 14 august 2023 Etichete: ,

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Alexandru Rogobete, a afirmat că vaccinarea nu este şi nu devine obligatorie în România. Acesta a adăugat că Strategia naţională de Vaccinare în România este despre informarea corectă şi accesul echitabil la vaccin, iar pentru prima oară pacienţii au acces la vaccinuri gratuite şi în premieră este oferit acces facil la vaccinarea anti-HPV, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

„Dezinformare, fake-news, demagogie şi speculaţii. Ca medic, dar şi ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, mă uit cu uimire cum, la foarte scurt timp de la publicarea în transparenţă publică a proiectului privind Strategia Naţională de Vaccinare din România, «motoarele» de dezinformare a populaţiei s-au activat. Zeci de titluri «vaccinarea obligatorie», «vor să vă vaccineze pe toţi», «opriţi vaccinarea obligatorie» (…), titluri care induc teamă, titluri care dezinformează, titluri elaborate de oameni care nu au nici cea mai mică legătură cu medicina”, a scris dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, luni pe Facebook.

Rogobete a adus mai multe clarificări pentru a combate fenomenul fake news privind vaccinare.

„Să începem cu adevărul:

1. Vaccinarea nu este şi nu devine obligatorie.

2. Strategia naţională este despre informare corectă şi acces echitabil la vaccin. Atât.

3. Este pentru prima oară când pacienţii au acces la vaccinuri gratuite.

4. Este pentru prima oară când oferim acces facil la vaccinarea anti-HPV. Pentru bărbaţi şi femei deopotrivă.

5. Strategia este pentru următorii ani. Un plan gândit corect, pe termen lung”.

„Actul medical nu este şi nu va deveni obligatoriu! Cei care spun altceva şi-au făcut o misiune din a minţi, a dezinforma, a destabiliza cu orice preţ. Aveţi încredere în specialiştii în medicină, nu în specialiştii în fake-news!”, a concluzionat secretarul de stat în MS.
Şi ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a precizat că vaccinarea nu este şi nu va deveni obligatorie în România, iar strategia naţională de vaccinare „asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW