Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Dorinţa tuturor este de a redeschide şcolile în condiții de siguranță

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2021

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, susține că dorința autorităților este a de a redeschide școlile în condiții de siguranță, iar decizia finală în acest sens va fi luată ținând cont de criteriul epidemiologic și de circulația noii tulpini descoperite în Marea Britanie. 

Sunt două criterii de acţiuni, toate pornind de la criteriul epidemiologic, ce se va întâmpla în următoarea perioadă pentru că suntem undeva la două săptămâni încet, încet de la perioada de sărbători şi de Anul Nou când din păcate lumea nu a fost foarte atentă la respectarea regulilor. Primul criteriu şi cel mai important este cel epidemiologic pentru că dacă vom avea o creştere importantă a numărului de cazuri deja este un argument care conduce la o precauţie mai mare. În al doilea rând, este circulaţia acestei tulpini care este din Marea Britanie, care pe lângă faptul că are transmisibilitate mai mare comparativ cu virusul iniţial, are un potenţial teoretic de infectare a copiilor ceva mai mare decât avea varianta iniţială”, a explicat medicul Andreea Moldovan, duminică, la Digi24.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății susține că, în acest moment, sunt mai multe scenarii luate în calcul pentru redeschiderea școlilor, iar decizia finală în acest sens va fi luată pe 2 februarie.

Dorinţa tuturor este de a redeschide şcolile, dar a le redeschide în condiţii de siguranţă. Sunt mai multe scenarii luate în calcul, deschiderea în anumite zone ale ţării, unde sistemul online este mai greu de aplicat, deschiderea claselor mici sau a claselor terminale, sunt nişte scenarii care cu siguranţă se vor lua în considerare şi în discuţie în săptămânile următoare, dar este o decizie care clar este în apanajul Ministerului Sănătăţii, dar alături de Ministerul Sănătăţii este şi INSP-ul care este organismul de sănătate publică care vine cu argumentele de asemenea ştiinţiifice şi se ia în colaborare cu Ministerul Educaţiei. Vom ţine cont de aceste cifre, mai ales că le avem la dispoziţie şi putem şti care regiuni sunt mai afectate şi care nu. Dar iarăşi o generalizare a unei măsuri este greu de exprimat ce impact va avea asupra copiilor”, a precizat secretarul de stat.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW