Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Dacă după relaxarea restricțiilor apar multe cazuri de Covid-19, vor fi luate măsuri severe

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că de evoluțiile din perioada dintre 15 mai și începutul lunii iunie vor depinde măsurile care se vor lua în vară pentru prevenirea aparițiilor noilor cazuri de Covid-19.

Mai mult, medicul avertizează că, în cazul în care în această perioadă de va înregistra o creștere a numărului de cazuri de infecție, autoritățile vor lua măsuri dure.

„Ne punem problema acceptarii unei relaxari dupa ce apare un fenomen de scadere a incidentiei infectiilor. Probabil ca dupa 15 mai, odata cu incetarea starii de urgenta, va fi realizata o liberarizare a regimului de viata progresiva, limitata initial. Doar sa se reia libertatea de miscare individuala a persoanelor fara a se permite realizarea de evenimente cu aglomerari importante, fara a permite evenimente sportive.

Daca avem de a face cu o reaprindere importanta, cu o crestere, atunci se poate reveni la masuri mai severe”, a declarat Moldovan la Realitatea TV.

Președintele Iohannis a transmis săptămâna trecută că începând cu data de 15 mai românii vor putea să iasă din case fără declarația pe propria răspundere, dar începând cu această dată, măștile de protecție vor deveni obligatorii pentru spațiile publice închise.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW