Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Secretar de stat din Ministerul Sănătății: 30.000 de români vor fi testați pentru a calcula gradul de imunizare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 30.000 de români vor fi testați pentru a fi determinat gradul de imunizare la COVID-19 în rândul populației, a anunțat duminică secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

„Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eșantionare, Intitutul Național de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare”, a declarat Horațiu Moldovan duminică seară, la Digi24.

Testarea va avea loc după faza de maxim a epidemiei, a mai precizat, adăugând că în etapa în care încă se înregistrează cazuri nu se pot obține rezultate relevante.

Secretarul de stat a spus că INSP va conduce această testare, iar Ministerul Sănătății va pune la dispoziție infrastructura necesară.

„Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eșantioane de vârstă, ca să vedem câți s-au imunizat la COVID-19″, a estimat Horațiu Moldovan.

Horațiu Moldovan a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de Organizația Mondială a Sănătății, care vor fi folosite și în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW