Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Secretar de stat din Ministerul Justiției: Suntem în plină criză, conștienți că mai avem până la finalizarea acesteia. Justiția trebuie să funcționeze

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Olivia-Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiției, a declarat, luni, în cadrul reuniunii informale a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), că justiția trebuie să funcționeze „inclusiv în acești parametri atipici” provocați de pandemia de coronavirus. 

„Deși a fost un Consiliu JAI într-un format neobișnuit, întâlnirea s-a dovedit extrem de utilă. Fiecare dintre statele membre a prezentat modificările legislative și administrative în contextul pandemiei de COVID-19. În intervenția din cadrul Consiliului, am explicat faptul că, în România, orice infracțiune săvârșită în timpul stării de urgență poate fi pedepsită în regim agravat, la maximul pedepsei prevăzute de lege pentru respectiva infracțiune putându-se adăuga un spor de până la 2 ani închisoare, conform art. 77 lit. g din Codul penal. De asemenea, am subliniat că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut mai multe intervenţii publice pentru a explica cetățenilor care sunt pedepsele la care se expun cei care comit fapte de natură penală în această situaţie. Este important să asigurăm cetăţenii că justiţia merge înainte şi îi protejează. Suntem în plină criză, conștienți că mai avem până la finalizarea acesteia. Justiția trebuie să funcționeze, inclusiv în acești parametri atipici, suntem preocupați să asigurăm respectarea drepturilor și valorilor fundamentale ale oamenilor în acest context – dreptul la viață, la sănătate, acces la justiție”, a declarat secretarul de stat Olivia-Diana Morar la finalul Reuniunii.

Pe agenda discuțiilor, au figurat măsurile luate de fiecare stat membru, în contextul pandemiei de COVID-19.

Miniștrii UE responsabili de chestiuni legate de justiție au participat la o videoconferință pentru a face schimb de informații cu privire la măsurile introduse de statele membre în domeniul justiției ca răspuns la pandemia de Covid-19. Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Ministerul Justiției

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW