Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Sebastian Ghiţă scapă de un dosar – SIIJ retrage apelul/ Cum justifică procurorii

By Andreea Traicu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 13 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie retrage apelul din unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiţă, potrivit unor surse judiciare. Astfel, judecata se va încheia pentru fostul deputat.

Potrivit surselor menţionate, conducerea SIIJ ar fi justificat retragerea apelului prin existenţa unor referate întocmite la nivelul DNA, inclusiv de Călin Nistor, potrivit cărora faptele nu ar exista.

Este vorba despre dosarul în care Ghiţă este cercetat alături de mai mulţi procurori din Ploieşti, cauza fiind preluată de câteva luni de SIIJ.

În primă instanţă, inculpaţii au fost achitaţi, însă parchetul a făcut apel.

Judecătorii nu au luat încă act de retragere, urmând ca cererea să fie discutată la următorul termen.

Acuzaţiile DNA

DNA a cerut condamnarea fostului deputat, precum şi a celorlalţi inculpaţi, însă instanţa de fond a considerat că sunt nevinovaţi.

În dosar mai sunt judecaţi Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată pentru âdare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

DNA spune că Ghiţă a făcut demersuri, în perioada 2013-2014 pentru a afla informaţii din anumite dosare aflate pe rolul PCA Ploieşti. În schimbul acestor date, Ghiţă le-ar fi promis funcţii lui Viorel Dosaru şi Liviu Tudose.

Sebastian Ghită se afla, din 2017, în Serbia. Deşi ulterior plecării au fost emise mai multe mandate de arestare pe numele lui, acestea au fost ridicate, având posibilitatea de a reveni în România.

Ghiţă este autorul unui denunţ care a dus la anchetarea fostei şefe a DNA. Tot fostul deputat a publicat imagini din vacanţe cu Florian Coldea, fapt ce a dus plecarea acestuia din funcţia de prim-adjunct al SRI.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW