Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Se schimbă regulile pentru românii care vor să călătorească în Austria. Anunțul MAE

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 iulie 2020 Etichete: ,

Austria a revizuit condițiile și regulile pe care cetățenii români trebuie să le respecte dacă vor să intre pe teritoriul țării. La intrarea pe teritoriul acestui stat, turiștii trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Până acum testul putea fi efectuat și cu patru zile înainte de a călători în Austria. De asemenea, de acum cetățenii români care călătoresc în acest stat vor trebui să se izoleze pentru 10 zile, față de 14 zile.

“În continuarea informațiilor transmise cu privire la condițiile de călătorie în Republica Austria, MAE precizează că autoritățile austriece au publicat în seara zilei de 24 iulie 2020 o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de pană la data de 30 septembrie 2020.

Principalele modificări, față de măsurile anterioare, sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore și reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată, de la 14 zile la 10 zile”, anunță MAE.

Conform noilor prevederi, de luni, 27 iulie, ora 00:00, accesul cetățenilor români este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestui test, persoanele respective trebuie să se izoleze timp de 10 zile în Austria. Costurile pentru izolare trebuie suportate de către persoana în cauză.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

În situația în care nu se poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea străinilor în Austria.

Noile prevederi se aplică inclusiv turiștilor români.

“Pentru cetățenii terți (non-UE) care vin din România intrarea este permisă numai cu test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 negativ, dar sunt obligați să între în izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată timp de 10 zile, pe cheltuiala proprie. Dacă nu pot demonstra existența unei locuințe adecvate pentru izolare, li se interzice accesul”, arată MAE.

Persoane care vin din următoarele state: Andorra, Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Croația, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, San Marino, Elveția, Slovacia, Slovenia, Spania, Cehia, Ungaria, Vatican, Marea Britanie, Cipru, pot intra liber în Austria dacă prezintă un document care să ateste dreptul de ședere / reședință în Austria sau în statele menționate și fac dovada că în ultimele 10 zile nu au călătorit în afara Austriei sau a statelor respective.

Tranzitul este permis în regim permanent, fără oprire, pentru cetățenii care vin din România și care merg spre destinații din alte state.

“Autoritățile locale pot solicita prezentarea unor documente justificative care să asigure intrarea în țara de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum și completarea unei declarații de tranzit. Aceasta este disponibilă la următorul link: https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/Bukarest/Dokumente/Beilage_B__Formular_Ein-Durchreise_2020-07-17-Englisch.pdf”, informează ministerul de Externe.

Zborurile către și din România rămân în continuare suspendate.

sursa foto: Inquam Photos / Raul Stefan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW