Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


Se schimbă proiectul care vizează viniete pentru circulaţia în Bucureşti. Firea: Trebuie să ne referim la norma de poluare a unui autoturism și nu neapărat la județul unde este înmatriculat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 septembrie 2019 Etichete: , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va fi reformulat un articol din proiectul Oxigen care vizează vinietele din București. Mai exact, prin modificare, se propune ca șoferii care locuiesc în București, dar care au mașini non Euro 1 și 2, înmatriculate în alt județ, să fie privite doar în privința poluării.

Gabriela Firea a spus că a primit multe mesaje de la cetățeni, referindu-se la cei care locuiesc în București, dar care au mașinile înmatriculate în alte județe.

„Noi am anunțat că normal ar fi ca toate mașinile care tranzitează Bucureștiul – nu doar întâmplător, ci zilnic, să plătească taxe și impozite în Capitală. Mi s-a semnalat faptul – și sunt receptivă – că există și situații aparte, prin care respectivii cetățeni nu au posibilitatea să-și înmatriculeze mașinile în București și, deci, să plătească taxe și impozite în Capitală. Este vorba despre preluarea de leasinguri de la societăți din alte județe, de asemenea este categoria celor care lucrează de câțiva ani în București”, a explicat Firea, în cadrul unui video postat pe pagina sa de Facebook, potrivit Mediafax.

Așadar, primarul Bucureștiului a anunțat că a hotărât să reformuleze articolul care se referă la autoturismele înmatriculate în alte județe, dar care circulă zilnic prin București, „deci nu sporadic, și să îmbunătățim acel articol”.

Citeste si:  Șefa interimară a DIICOT, Giorgiana Hosu, interviu la MJ: România este considerată țară de tranzit pentru droguri de mare risc/Salarizarea insuficientă, printre vulnerabilități/ S-a făcut tot ce era posibil în cazul Caracal/Îmi asum problemele de comunciare

„Mai ales că trebuie să ne referim la norma de poluare a unui autoturism și nu neapărat la județul unde este înmatriculat deși, subliniez, corect este ca taxele și impozitele să fie încasate în București și nu in alte județe. Prin reformulare (…) se propune ca toate autoturismele cu grad mare de poluare, fie că sunt din Capitală, fie înmatriculate în alte județe, fie că tranzitează întâmplător Capitala sau sunt aici in trafic zi de zi să fie privite prin prisma normei de poluare. Și anume: rămâne ideea ca in zona cea mai aglomerată, în centru să fie interzise autoturismele non Euro 1 și 2, iar cele care intră în Capitală să aibă același regim”, a spus primarul.

Mai exact, mașinile bucureștenilor înmatriculate în alte județe ar putea fi scutite de viniete, însă dacă sunt non Euro, 1 și 2, vor fi interzise în Centrul Capitalei.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW