Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Se redeschid restaurantele de la 1 iulie? Răspunsul dat de Ministrul Economiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Una dintre cele mai așteptate măsuri de relaxare o reprezintă permiterea accesului clienților în interiorul restaurantelor. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că data de 1 iulie este luată în calcul, însă menționează că dacă evoluția epidemiei se va menține la nivelul actual această măsură va fi amânată.

Această decizie va fi luată după ce Institutul Național de Sănătate Publică va face o evaluare.

„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Așteptăm evaluarea de la Institutul Național de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătății și vom lua o decizie în funcție de evaluare.

Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor.

Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârșitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua și vom avea și restaurante deschise, și spectacole și cinematografe.

 Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a spus Virgil Popescu, marți seară, la Digi24.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW