Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Se prelungește carantina în Shanghai / În 4 săptămâni au fost mai multe cazuri decât în ​​ultimii 2 ani

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2022

Guvernul din Shanghai a prelungit joi seară, 31 martie, carantina totală impusă la începutul săptămânii. Unii dintre locuitorii cartierelor estice vor sta încă 10 zile în lockdown; carantina în partea de vest a orașului a intrat în vigoare vineri dimineață, așa cum a fost programată.

Începând de luni, Estul orașului a intrat în carantina care ar fi trebuit să dureze cinci zile, urmând ca Vestul să intre în lockdown vineri.

De asemenea, sunt testați pentru depistarea SARS-CoV-2 toți locuitorii din Shanghai.

Prin aceste măsuri autoritățile încearcă să combată noile focare de COVID-19, provocate de varianta extrem de transmisibilă Omicron.

Autoritățile au declarat vineri dimineață că au înregistrat 4.502 cazuri noi în ultimele 24 de ore, față de 5.653 în ziua precedentă, potrivit The Guardian

Cazurile sunt în scădere, dar carantina a fost extinsă

Modificările aduse regulilor din Shanghai înseamnă că oricine locuiește într-o clădire în care a fost depistat un singur caz pozitiv va trebui să stea acasă încă 10 zile. Locuitorii altor clădiri din același complex rezidențial vor fi obligați să rămână în apartamente încă trei zile, conform sursei citate.  

Începând cu 1 martie, orașul a raportat peste 20.000 de infecții cu Covid-19, înregistrând astfel mai multe cazuri în patru săptămâni decât în ​​ultimii doi ani de pandemie, relateză BBC

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW