Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Se moare în continuare de COVID-19. Sute de decese înregistrate de la ridicarea restricțiilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 martie 2022

Pandemia nu s-a încheiat. În contextul în care autoritățile au „relaxat” total restricțiile menite să prevină răspândirea coronavirusului, zeci de persoane își pierd viața zilnic,  după ce au contactat infecția COVID-19. 

Prima zi fără restricții, în care persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au putut ieși pe stradă fără teama de a fi trase la răspundere, a fost 9 martie. De atunci și până pe 21 martie, 492 de persoane și-au pierdut viața. În același interval Ministerul Sănătății a raportat alte 111 decese, care s-au petrecut anterior.

Sursa: Graphs.ro

Cu toate acestea, tabloul real ar putea fi mult mai sumbru. Așa cum au recunoscut cu jumătate de gură și autoritățile, sunt numeroși încă cetățeni care, din diferite motive, nu au avut acces la testare pentru COVID-19. Evident, un astfel de caz nu se regăsește în nicio raportare, dar el există.

Deși aceste cifre sunt acoperite mediatic de teribilul război din Ucraina, dar și de o anumită obișnuință a cetățenilor cu cifrele pandemiei, în fond ele reprezintă drame individuale. Sunt cel puțin 492 de familii care și-au pierdut un membru doar de la ridicarea restricțiilor și cel puțin 64.697 de la debutul pandemiei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 29518 more Information to that Topic: mainnews.ro/se-moare-in-continuare-de-covid-19-sute-de-decese-inregistrate-de-la-ridicarea/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW