Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Se apropie sentința în dosarul #Colectiv. Procurorii vor anunța pedepsele cerute pentru pompieri, la ultimul termen din proces

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 decembrie 2019 Etichete: , , ,

La Tribunalul Capitalei este programat ultimul termen în procesul tragediei din clubul Colectiv. Procurorii sunt așteptați să anunțe pedepsele cerute pentru cei doi pompieri trimiși în judecată de procurorii DNA. Mai apoi, judecătorul va spune când va dicta verdictul. Decizia nu va fi una definitivă.

Pompierii, acuzați de abuz în serviciu

Antonina Radu și George Petrică Matei au fost trimiși în judecată de DNA în 2016, pentru acuzația de abuz în serviciu.

,,În perioada septembrie 2014 – 30 octombrie 2015, inculpații Radu Antonina și Matei George Petrică, în calitate de ofițeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că Clubul Colectiv din București (care până la data de 06.10.2014 a funcționat ca persoana juridică S.C. Music Hall S.R.L., București, iar după această dată ca persoana juridică S.C. Colectiv Club S.R.L. București) desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu”, susțineau, în 2016, procurorii DNA.

S-au cerut pedepse dure pentru patronii Colectiv

La termene anterioare din proces, procurorii au anunțat ce pedepse cer pentru ceilalți inculpați din dosar.

Anchetatorii au cerut 12 ani de închisoare pentru cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu.

Totodată, magistrații au solicitat 12 ani de închisoare pentru cei doi artificieri, Viorel Zaharia și Marian Moise, dar și pedeapsa de 14 ani de închisoare pentru Daniela Niță, administratorul firmei care a livrat artificiile în noaptea tragediei.

Pentru fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, procurorii vor o pedeapsă orientată spre maximum, adică până la 14 ani de închisoare.

Cum s-au apărat inculpații, în ultimul cuvânt luat în fața instanței, AICI.

Decizia va fi luată de Tribunalul Capitalei, însă nu va fi definitivă. Ultimul cuvânt îl vor avea magistrații Curții de Apel București.

Sursa photo: Inquam photos/ Florin Cornel

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW