Monday, November 30, 2020
Jurnalism corect


Scutea: Efortul susținut al Ministerului Public pentru combaterea traficului de persoane este exprimat prin numărul mare de condamnări pe care procurorii le-au obținut în instanță

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 26 iunie 2020 Etichete:

Procurorul General al României, Gabriela Scutea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul MAI alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu și de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, că efortul Ministerului Public pentru combaterea traficului de persoane este exprimat prin numărul mare de condamnări pe care procurorii le-au obținut în anul 2020 în instanță.

„Determinat de publicarea raportului, vreau să precizez, dincolo de datele statistice înscrise acolo, că efortul susținut al Ministerului Public prin DIICOT în domeniul traficului de persoane este exprimat prin numărul mare de condamnări pe care procurorii le-au obținut anul acesta în instanță, întrucât, din luna ianuarie până în prezent, au rămas definitive 26 de cauze instrumentate de DIICOT.

În același timp, urmările activității procurorilor se văd în cele 124 de cauze care rulează în continuare în cadrul instanțelor de judecată.

Recomandările raportului sunt formulate aproape la fel ca cele din anul 2019, și în acest fel ne arată că acțiunea autorităților nu a atins încă acel nivel de egalizare a eforturilor tuturor.

Este evident că instituțiile cu atribuții de aplicare a legii conlucrează în acest moment la capacitate ridicată pentru contracararea fenomenului, dar sunt conștiente că pentru eradicarea fenomenului este nevoie de mult mai mult efort.

O componentă necesară pe lângă tragerea la răspundere penală, este cea a prevenției, pentru care punem accent și sprijinim autoritățile competente cu rezultate și concluzii din munca noastră”, a declarat Scutea.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW