Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Scrisoare către Comisia Europeană pentru deblocarea fondurilor necesare Parchetului European. Cioloș: Suntem foarte îngrijorați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , , ,

Președinții grupurilor politice S&D si PPE din Parlamentul European au trimis, joi, o scrisoare comună către președinta Comisiei Europene, prin care cer deblocarea de urgență a fondurilor necesare Parchetului European, instituție condusă de Laura Codruța Kovesi.

Scrisoarea a fot transmisă la inițiativa lui Dacian Cioloș, președinte al grupului Renew Europe în Parlamentul European.

„Suntem foarte îngrijorați după ce am aflat de la procurorul-șef european că bugetul actual al Parchetului este insuficient. Parlamentul European a susținut, cu fermitate, de la bun început, nevoia înființării unui Parchet European deoarece nu putem permite sub nicio formă utilizarea greșită sau furtul din fondurile europene. Comisia Europeană a stabilit ca Parchetul European să-și înceapă operațiunile în noiembrie 2020, dar suntem îngrijorați că acest obiectiv nu va fi atins în cazul în care Comisia nu reușește să rezolve actuala lipsă de finanțare cu care această nouă instituție se confruntă”, spune Dacian Cioloș.

Într-un comunicat de presă transmis de PLUS se arată că volumul de muncă din primul an al parchetului a fi mult mai mare decât cel preconizat.

„Comisia Europeană trebuie să se asigure că EPPO va avea resursele de care are nevoie și, prin urmare, Renew Europe a solicitat, împreună cu Grupul PPE și S&D, să acționeze în consecință. Este esențial ca EPPO să poată începe operațiunile rapid, cu suficienți procurori europeni delegați și restul de personal auxiliar pentru a se asigura că poate să funcționeze la standarde ridicate în cel mai scurt timp.
Nu ne putem permite un start greșit sau să nu acordăm EPPO importanța pe care o merită. Faptul că va trebui să avem un nou Cadru Financiar Multianual în vigoare nu face decât să adauge sentimentului nostru de urgență. Cu toții ar trebui să simțim responsabilitatea de a face tot posibilul pentru a ne asigura că finanțarea UE este cheltuită în mod corespunzător. EPPO are un rol vital în această privință și, prin urmare, trebuie să fie complet echipat pentru a îndeplini această sarcină”, mai spune Dacian Cioloș.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW