Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Școlile și liceele din județul Iași, închise din cauza ninsorilor

By Redactia , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Toate școlile și liceele din județul Iași vor avea cursurile suspendate marți, 9 ianuarie, din cauza ninsorilor abundente, a anunțat prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru.

„Astăzi au fost probleme mari atât în mediul urban, în municipiul Iaşi, dar şi pe drumurile din judeţ. Din păcate, meteorologii ne-au anunţat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită. În plus, temperaturile vor scădea şi mai mult. Urmează o perioadă geroasă. Am văzut ce s-a întâmplat astăzi când oraşul a fost paralizat în multe momente. Dacă pe străzile principale se circula cu greu, pe arterele secundare era aproape imposibil. Şi în judeţ au fost probleme, fiind afectate foarte multe persoane care fac naveta, inclusiv cadre didactice. De altfel, am discutat astăzi şi cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ şi mi-au confirmat problemele cauzate de zăpadă şi viscol. Siguranţa cetăţenilor trebuie să primeze, iar în acest moment nici reprezentanţii Primăriei Iaşi şi nici cei ai Consiliului Judeţean nu pot garanta că marţi se va putea circula în siguranţă, că elevii nu vor îngheţa prin staţii sau în mijloace de transport blocate în zăpadă. De aceea, s-a luat decizia ca şcolile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va fi comunicată prin intermediul Inspectoratului Şcolar tuturor directorilor unităţilor de învăţământ şi cadrelor didactice.

Judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi sunt sub avertizare cod galben de ninsori, până marţi, la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW