Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Monica Anisie: Inspectoratul Școlar Județean poate decide suspendarea cursurilor / Ministrul Educației face apel la calm

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Educației Moncia Anisie a anunțat că școlile în care a fost raportat un caz de coronavirus vor fi închise, precizând că, doar în cazul se impune, Inspectoratul Școlar Județean va lua această decizie. În Liceul Alimentar din Timișoara au fost deja suspendate cursurile după ce trei elevi au fost diagnosticați cu Covid-19.

„Vreau să precizez că suspendarea cursurilor se va realiza de către Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență. Procedura pe care Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății a transmis-o în teritoriu vineri prevede ca în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice și de evoluția situației ca DSP pe împreună cu Inspectoratul Școlar Județean să poată decide închiderea sau suspendarea cursurilor la clasa sau școala cu pacientul confirmat”, a declarant Monica Anisie, la Antena3.

Ministrul Educației face apel la calm, menționând că în liceul din Timișpara în care au fost identificați trei elevi purtători de coronavirus au fost suspendate cursurile.

Aș face un apel către părinți, către profesori și către conducerile unităților de învățământ din țară. Un apel la calm pentru că la momentul acesta în țară nu avem decât patru elevi care sunt confirmați cu coronavirus. Este vorba de trei elevi din Timișoara, acolo deja s-a luat măsura suspendării cursurilor, și un elev din Hunedoara. La momentul acesta tot ce pot să vă precizez este că pentru suspendarea cursurilor sau pentru închiderea școlilor Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență ia această decizie”, a mai adăugat Monica Anisie.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com