Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Școlile de stat se închid, școlile private rămân deschise. Explicațiile ministrului educației

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2021

Situație neverosimilă creată de autorități. În timp ce elevii școlilor de stat vor intra începând de luni, pentru două săptămâni, într-o vacanță forțată de situația pandemică, cei ai școlilor private își vor putea vedea liniștiți de cursuri

Totul a fost posibil ca urmare a unei decizii inexplicabile a Guvernului. Conform propunerii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cursurile ar fi trebuit suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar, fie ele publice sau private, așa cum de altfel anunțase și președintele Klaus Iohannis. Însă ca decizia CNSU să intre în vigoare era nevoie ca aceasta să transpară într-un act normativ. Pe 22 octombrie, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care ministrul educației este abilitat să modifice Ordinul ce privește structura anului școlar, fapt ce s-a și întâmplat. Însă în noul Ordin semnat de Sorin Cîmpeanu nu se regăsește nicio prevedere legată de școlile private.

Într-o intervenție la Digi24 în legătură cu această lipsă de reglementare, ministru interimar al educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că restricțiile pentru școlile private ar fi trebuit impuse prin Hotărârea de Guvern, în condițiile în care programa unor dintre aceste instituții nu este stabilită de Ministerul Educației.

Oficialul s-a ferit să dea un răspuns clar dacă a fost vorba de o scăpare ori de o decizie în deplină cunoștință de cauză, însă a recunoscut că astfel se creează discriminare între elevi.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW