Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Schimbări pentru turiștii care aveau planificată o vacanță în Grecia. Reguli noi începând de miercuri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 iulie 2020 Etichete: , ,

Autoritățile elena au schimbat regulile pentru turiștii care vor să călătorească în Grecia. De miercuri, ora 06.00, toți turiștii care intră în Grecia prin vama Promachonas trebuie să aibă asupra lor un document în limba engleză care să ateste că nu sunt infectați cu coronavirus.

Turiștii sunt obligați să se testeze pentru coronavirus cu 72 de ore înainte de venirea în Grecia.

“Începând cu miercuri, 15 iulie 2020, la ora 06.00 (GMT + 3), toți călătorii care intră în Grecia din motive neesențiale prin stația de frontieră Promachonas sunt obligați să prezinte la sosire un rezultat molecular al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat. cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia. Călătorii trebuie testați în laborator cu RT-PCR de tampon orofaringian sau nazofaringian. Doar călătorii care au un certificat de rezultat negativ al testului RT-PCR vor fi autorizați să intre în țară. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să poarte numele și pașaportul / numărul național de identificare al călătorului”, este anunțul de pe site-ul travel.gov.gr.

De asemenea, până marți noapte a fost suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina. 

“Călătorii vor trebui să completeze și să trimită formularul PLF și pot fi supuse testării aleatorii la sosirea la granița greacă. Pentru ca aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil pentru călătorii prin Promachonas până marți, ora 00:01. Călătorii care au emis deja formularele PLF vor putea să treacă în continuare trecerea de frontieră Promachonas, dar călătorii fără un formular PLF nu vor avea voie să intre și ar trebui să își reproșeze călătoria pentru miercuri, 15 iulie”, conform sursei citate.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW