Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Schimbări la STB: Biletul de 1,3 lei pe călătorie o să dispară, fiind înlocuit de unul de 3 lei pe oră / Adrian Criț: Cetățeanul care circulă zilnic trebuie să aibă beneficii

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 mai 2021

Directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, a anunțat că va propune mai multe modificări ale tarifelor pentru transportul în comun de suprafață din Capitală. Biletul de 1,3 lei pe călătorie ar putea fi înlocuit de un bilet pe oră, ce ar urma să coste 3 lei.

Împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijlocului de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebuie să promovăm abonamentele în defavoarea călătoriilor ocazionale. Cetățeanul care circulă zilnic trebuie să aibă beneficii. Iar aceste beneficii trebuie cuantificate prin calitatea transportului, dar și prin tarife care să îl avantajeze”, a declarat Adrian Criț vineri, într-o conferință de presă, citat de Gândul.

Șeful STB a precizat că biletul pe oră va fi valabil pe toate liniile de transport STB și a anunțat introducerea unor abonamente valabile pentru 6 luni sau un an.

Consider că un tarif pentru utilizarea transportului public în decurs de o oră, un tarif de circa 3 lei, și aici e discutabil, ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului care e partenerul nostru, pentru abonamentul anual ar fi corect un preț de cel mult 500 de lei. Așa am favoriza și atrage de partea noastră călătorii fideli”, a adăugat șeful STB.

Propunerile vor fi prezentate Consiliului General al Municipiului București, urmând a fi votate de consilierii generali.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW