Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Schimbare de strategie privind testarea COVID-19. Ar putea fi testați pacienții și personalul din centrele de dializă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a anunțat joi că sunt purtate discuții în grupul de experți din instituție cu privire la schimbarea metodologiei de testare pentru COVID-19.

Într-o intervenție la B1TV, Horațiu Moldovan a explicat că în următoarele zile, odată cu creșterea capacității de diagnosticare, ar urma să fie testate mai multe categorii de persoane. În acest sens, oficialul a precizat că sunt vizate în principal persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire, cum sunt pacienții și personalul medical din centrele de dializă.

„Până astăzi nu am schimbat algoritmul de testare (…), dar suntem într-o discuție cu grupul de lucru științific de la nivelul Ministerului Sănătății (…) și ne punem problema să elaborăm o eventuală nouă strategie începând de miercuri. Se lucrează la acest proiect, se studiază protocoalele care se folosesc în alte țări și ne punem problema ca în următoarele două zile să lărgim categoria de persoane pe care le testăm. Vrem să testăm pacienții care sunt în dializă și personalul de la centrele de dializă. Este o zonă de risc important și sunt 14.000 de pacienți care fac dializă în România. Focarele din aceste zone medicale sunt periculoase și asupra lor ne îndreptăm atenția, precum și asupra personalului medical care lucrează cu pacienți infectați”, a spus Horațiu Moldovan la B1TV.

Potrivit declarațiilor tuturor comunicatorilor din partea autorităților, capacitatea de testare pentru COVID-19 în România ar putea crește de la aproape 5.000 teste, câte s-au realizat marți, până la 8.000 de teste.

Sursa foto: horatiumoldovan.ro

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW