Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Scenariul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu prinde contur. Marcel Ciolacu îl descrisese drept „momentan” candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 aprilie 2024 Etichete: , ,

Scorul slab din sondajele de opinie și totodată probleme de integritate ar putea fi fatale pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. După ce Marcel Ciolacu a declarat vineri că managerul Spitalului Universitar este „momentan” candidatul alianței PSD-PNL, G4Media transmite luni că ipoteza retragerii acestuia din cursa electorală este analizată de liderii social-democrați.

Cătălin Cîrstoiu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate. Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei era în echipa medicală afișată pe site-ul clinicii Anemona Med în decembrie 2021, la mai bine de un an și jumătate după numirea în funcția de manager al Spitalului Universitar din București, arată datele consultate de Mainnews.ro. De asemenea, HotNews.ro a publicat miercuri o adeverință care arată că, în octombrie 2023, un pacient a fost consultat de Cîrstoiu la clinica deținută de soția sa.

Candidatul „momentan”

Întrebat vineri dacă medicul Cîrstoiu va mai fi susținut de PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a lăsat de înțeles că ipoteza retragerii acestuia din cursă este pe masă.

„Momentan decizia este că mergem înainte cu domnul Cîrstoiu”, a răspuns Ciolacu.

PSD l-ar putea susține pe Piedone

Într-adevăr, potrivit G4Media, liderii PSD au discutat în această dimineață despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, urmând ca o decizie să fie luată în cursul zilei.

Conform aceleași surse, în cazul retragerii lui Cîrstoiu, una dintre variante ar fi susținerea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, intrat în cursa pentru București din partea PUSL, partidului fondat de Dan Voiculescu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin 

Comentarii