Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Scandalul numirii de la Institutul de Transplant Renal din Cluj ia amploare. Un deputat cere Ministerului Sănătății explicații pentru numirea la conducere a unui „polițist condamnat pentru tortură”

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 29 decembrie 2020 Etichete: ,

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere explicații oficiale de la Ministerul Sănătății, cu privire la numirea conducerii Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Parlamentarul reclamă că noul manager „a fost condamnat penal la un an de închisoare pentru acte de tortură”.

Potrivit interpelării consultate de Main News, Ungureanu vrea ca Ministerul Sănătății să explice cine sunt membrii Consiliului de Administrație al Institutului care au propus numirea.

Totodată, parlamentarul vrea să afle dacă ministrul Sănătății știa, la momentul numirii, că noul manager „a fost condamnat pentru tortură”. (FOTO 1)

Foto 1 – întrebările adresate de Ungureanu Ministerului Sănătății

Potrivit portalului Camerei Deputaților, Ministerul Sănătății nu a răspuns, până la ora publicării acestei știri, solicitării deputatului USR.

În urmă cu câteva zile, Emanuel Ungureanu a scris, pe Facebook, că la șefia Institutului a fost numit „un fost torționar”.

Incredibil! Un fost torționar a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a numit acum o săptămână în funcția de manager al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca pe un individ provenit din pepiniera de cadre de la PNL Alba care a fost condamnat penal la 1 an de închisoare pentru acte de tortură! Numele lui este Nicolae Sântimbrean, a fost vicepreședinte al PNL Alba și de-a lungul timpului a primit de la partid mai multe funcții la stat, ultima la Casa de Asigurări din Alba-Iulia„, a scris Ungureanu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW