Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Scandalul Gornet, tranșat în instanță | Curtea de Apel București decide dacă localitatea din Prahova iese din carantină și dacă sătenii primesc daune

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 august 2020 Etichete: , , ,

Procesul în urma căruia Curtea de Apel București va decide dacă satul Gornet, din Prahova, iese din carantină, este programat luni, 3 august. Instanța trebuie să stabilească și dacă cetățenii primesc daune, așa cum cer reprezentanții primăriei.

Autoritățile din Gornet i-au cerut lui Raed Arafat să evalueze situația cazurilor de coronavirus din sat. Solicitarea a fost formulată după ce CJSU Prahova a votat carantinarea satului în care au fost depistate, la momentul respectiv, 15 persoane cu Covid-19. Șeful DSU a emis ulterior un ordin în acest sens.

Autoritățile locale au atacat în instanță ordinul șefului DSU prin care s-a dispus carantinarea satului. Acţiunea a fost trimisă Curţii de Apel Bucureşti și are termen luni, 3 august 2020.

Reprezentanții localității cer ca DSU să plătească către Gornet daune morale pentru cetățeni.

Un număr de 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă după ce localitatea a fost carantinată. De asemenea, locuitorii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”, conform avocatului care reprezintă primăria.

Foto: Poliţia Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW