Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Scandalul „căminelor groazei” – Ministrul Muncii: Demisia mea nu contează

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 11 iulie 2023 Etichete:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a răspuns marți, 11 iunie, la o întrebare a jurnaliștilor privind demisia din funcție în scandalul „azilelor groazei” spunând că demisia sa „nu contează”. Budăi a subliniat că prioritatea sa este să se concentreze pe rezolvarea problemelor și să aducă schimbări semnificative în sistem și a mai declarat că este important ca societatea civilă și politica să-și asume responsabilitatea în acest sens și să acționeze în mod corespunzător.

Budăi a fost întrebat de jurnaliști dacă a luat în considerare demisia și dacă a simțit că ar fi putut face mai mult pentru a preveni situații nefericite precum cele descoperite în „azilele groazei”. Ministrul Muncii a mulțumit pentru întrebare și a menționat că fostul premier liberal Theodor Stolojan a cerut demisia sa și a ministrului Familiei, Gabriela Firea, în legătură cu acest scandal. Stolojan a sugerat că Budăi și Firea ar trebui să-și asume răspunderea politică pentru condițiile inumane și abuzurile suferite de persoanele vârstnice din azile.

Cu toate acestea, Budăi a respins această cerere și a subliniat că este necesar să se acționeze în prezent pentru a schimba situația și a preveni astfel de incidente nefericite în viitor. El a adăugat că va continua să lucreze în cadrul guvernului și să se concentreze pe rezolvarea problemelor existente.

„Cred că nu contează mai mult sau mai puțin demisia mea, contează foarte mult ce o să facem de acum încolo. Cred că societatea civilă trebuie să facă ce trebuie să facă societatea civilă și politică să facă altcineva. Putem pune o grămadă de întrebări: De ce? De ce? De ce? Haideți să facem, să schimbăm lucruri și să preîntâmpinăm aceste întâmplări nefericite”, a spus Marius Budăi.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii