Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Scandal violent în Parlament: Florin Roman, agresat de Dan Vîlceanu – VIDEO

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 mai 2024

Plenul Camerei Deputaților s-a transformat în ring de box. Protagoniștii, doi foști colegi în cadrul Partidului Național Liberal. Florin Roman (PNL) susține că fost lovit cu genunchiul în nas de către Dan Vîlceanu (ex-PNL), un apropiat al fostului premier Florin Cîțu.

Din imaginile surprinse la puțin timp după incident, reiese că Roman s-ar fi ales cu nasul spart. Fostul ministru al cercetării susține că va depune plângere penală împotriva lui Vîlceanu.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a transmis Florin Roman, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Vîlceanu: „Nu a fost o bătaie”

De cealaltă parte, Vîlceanu a negat că l-ar fi agresat pe Florin Roman, cu toate că urmele de pe fața fostului ministru nu lasă loc de prea multe discuții.

„Nu a fost o bătaie, doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen după ce am avut un schimb de replici. Totul a început cu provocarea lui, a început să îmi spună cuvinte grele când eu eram în bancă în sala de plen alături de un coleg. I-am răspuns și eu, situația s-a tensionat și l-am scos afară. Dar nu ne-am bătut”, a declarat Dan Vîlceanu.

Nicolae Ciucă: „Violența fizică este de neacceptat”

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază? Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, a transmis președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW