Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Luptă cu scandal și acuzații de fraudă pentru Primăria Sectorului 1 / Poliția intervine după ce un candidat a fost surprins cu peste 100 de procese verbale asupra sa

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Polițiștii de la secția 4 din Capitală efectuează cercetări după ce un candidat la funcția de consilier local a fost surprins ieșind din clădirea unde a funcționat un Birou Electoral al Sectorului 1 având asupra sa peste 100 de procese verbale. Candidata „dreptei”, Clotilde Armand l-a acuzat de tentativă de fraudare a alegerilor pe primarul Dan Tudorache.

Armand susține că un individ a fost surprins de candidații USR PLUS la Consiliul Local în timp ce încerca să iasă din clădirea Complexului multifuncțional având asupra sa un teanc de procese verbale originale de la alegeri. Acesta s-ar fi refugiat la etajul al doilea al aceleași clădiri, unde se află sediul Direcția de Salubrizare. Acolo ar fi fost descoperite mai multe procese verbale necompletate.

„Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției”, a afirmat Clotilde Armand.

Poliția: Persoanele in cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4

Poliția a transmis că persoanele implicate în incident au fost identificate și conduse la audieri.

„Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat , candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier , ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.
Persoanele in cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, se arată în comunicatul Poliției.

Lupta pentru câștigarea fotoliului de primar al Sectorului 1 este extrem de strânsă, ambii candidați declarându-și victoria. Potrivit datelor parțiale, Clotilde Armand se situează în fața lui Dan Tudorache cu aproximativ 1.500 de voturi.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW