Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Scandal legat de desemnarea membrilor în Consiliul Economic și Social / Nicolae Ciucă: Am să verific să văd despre ce este vorba

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 decembrie 2020

Desemnarea membrilor în Consiliul Economic și Social naște controverse. Fondatoarea Asociației Sexul vs Barza, Adriana Radu, îl acuză pe prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, că nu a numit-o, deși a fost votată în acest organism cu rol consultativ al Guvernului de 304 organizații. Contactat de Mainnews.ro, șeful interimar al executivului a declarat că a fost informat cu privire la această problemă și va verifica aspectele reclamate.

Totodată, Nicolae Ciucă a precizat că desemnarea membrilor în Consiliul Economic și Social intră în atribuțiile Secretariatului General al Guvernului.

„Nu am detalii și nu știu ce s-a întâmplat acolo. Este o chestiune ce aparține strict de Secretariatul General al Guvernului. Am să verific să văd despre ce este vorba. Au fost proceduri desfășurate înainte să preiau activitatea de interimat și am să văd despre ce este vorba”, a declarat prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, pentru Mainnews.ro.

Adriana Radu: Prim-ministrul interimar nu m-a numit în CES, deși am fost aleasă de 304 organizații

Într-un mesaj publicat duminică pe pagina personală de Facebook, Adriana Radu l-a acuzat pe Nicolae Ciucă că nu a numit-o în Consiliul Economic și Social, cu toate că a fost votată de 304 organizații.

„Dragi prieteni, mi s-a făcut o mare nedreptate vineri în miez de noapte, când Prim-ministrul Interimar nu m-a numit ca membru în Consiliul Economic și Social (CES), deși am fost aleasă de 304 organizații în procesul de vot online agreat de Guvern. O să fiu sinceră. Vreau mult să fiu în CES. Știu de ce vreau ce vreau și știu de ce muncesc cât muncesc de 8 ani. Săptămâna asta m-au dat peste cap câteva episoade”, a scris Adriana Radu, pe Facebook.

Locul Adrianei Radu a fost luat de Horia Nicolescu Mihai, reprezentantul Asociației pentru Securitatea Incendiilor, care nici măcar nu participase la concursul organizat de ONG-uri.

Cine este Adriana Radu

Adriana Radu are două licențe de limbă și literatură la Université Lumière Lyon 2 și a absolvit un master în Sănătate Publică la Facultatea de Medicină din Berlin, cu sprijinul unei burse din partea Serviciului German de Schimb Academic. în 2015 a fost bursieră a Bundestagului, familiarizându-se cu lobby-ul la acest nivel; din 2016-2020 a primit training și finanțări de advocacy de la organizația Women Deliver; tot de atunci face parte din pool-ul de experți în promovarea sănătății al Medici fără Frontiere. În 2017, Adriana a fost lector invitat la Școala de Sănătate Publică Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai, unde a ținut un curs de Promovare a sănătății, și de-a lungul timpului a scris pentru diferite publicații străine.

Adriana este regizoare și public speaker, realizând 120 de videoclipuri educative pe canalul de Youtube SEXUL vs BARZA.
Adriana vorbește fluent germană, franceză, engleză și are un bun nivel de spaniolă.

Ce este Consiliul Economic și Social

Consiliul Economic şi Social este un organism cu rol consultativ în ceea ce privește stabilirea strategiilor şi politicilor economice şi sociale la nivel naţional şi este cheia pentru realizarea, promovarea şi dezvoltarea dialogului și a solidarităţii sociale. Membrii Consiliului au printre atribuții analizarea și avizarea proiectelor de hotărâri și de ordonanțe ale Guvernului și proiectele de lege care urmează să ajungă în Parlament, precum și a proiectelor de programe și strategii înainte de adoptare. Tot membrii CES sunt responsabili și de semnalarea către Guvern și Parlament a unor fenomene sociale și economice care trebuie să ajungă pe agenda pentru a fi întâmpinate de propuneri de acte normative. Nu în ultimul rând, acest Consiliu are un rol activ în analizarea stărilor conflictuale la nivel național sau în sector și propun modalități pentru a le soluționa, conduce analize și studii privind realitatea economică și socială din România și contribuie la implementarea de strategii, programe și standarde în ceea ce privește dialogul social.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 53772 more Info to that Topic: mainnews.ro/scandal-legat-de-desemnarea-membrilor-in-consiliul-economic-si-social-nicolae-ciuca-am-sa-verific-sa-vad-despre-ce-este-vorba/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/scandal-legat-de-desemnarea-membrilor-in-consiliul-economic-si-social-nicolae-ciuca-am-sa-verific-sa-vad-despre-ce-este-vorba/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW