Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Scandal în Botoșani, după alegerile locale / Candidatul PNL acuză concurența că ar fi încercat să fraudeze rezultatul votului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Tensiune între cei doi candidați din Botoșani, după ce Cătălin Flutur(PNL) își acuză concurența că ar fi modificat procesele verbale primite de AEP din secțiile de votare și că ar fi cumpărat voturi. Până în acest moment, BEC din Botoșani nu a finalizat rezultatele parțiale ale votului de duminică. 

Cosmin Andrei(PSD) și Cătălin Flutur(PNL) sunt principalii candidați pentru Primăria Municipiului Botoșani, iar, în acest moment, diferența dintre cei doi ar fi de doar 14 voturi, susține candidatul PNL.

Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Botoșani nu a finalizat rezultatele parțiale ale voturilor de la alegerile locale, potrivit botosaneanul.ro.

Candidatul PNL susține că 200 de procese verbale au fost modificate în mod flagrant, iar acest lucru ar fi blocat platforma centrală a AEP.

Sunt 200 de procese verbale finale modificate, care au blocat până și platforma centrală. Sunt modificate în mod flagrant, se văd numerele modificate. Aici se joacă la 16 voturi, acum au mai rămas 14”, a precizat Cătălin Flutur, pentru mainnews.ro.

Cătălin Flutur anunță că va face contestație pentru renumărarea voturilor și că se va duce în instanță.

Normal este să facem o contestație prin care să cerem renumărarea voturilor, dar cu argumente care înclină doar înspre partea noastră. Din 85 de secții de votare am câștigat 45, 39 câștigate de reprezentantul PSD și unul a fost la egalitate. Îmi dă un argument în plus să cred că ceva s-a întâmplat. Vom insista pe aceste contestații, nu știu cum vor trece de BEM, dar mai mult ca sigur voi merge și la instanță, pentru că am zeci de argumente să merg la instanță”, a declarat Cătălin Flutur.

În plus, acesta îi acuză pe reprezentanții PSD că ar fi cumpărat voturi, în schimbul sumei de 100 de lei.

Am câștigat 45 de secții, ei au câștigat 39. Ei nu au clamat victoria, știu foarte bine ce au făcut, plus că mai sunt acuze că au cumpărat voturi, dar nu pot proba, sunt oameni care spun că au primit 100 de lei pentru un vot”, susține candidatul PNL pentru Primăria Botoșani.

Diferență de 16 voturi între primele două locuri

Între cei doi candidați pentru Primăria Municipiului Botoșani, diferența este de doar 0,06%, adică 16 voturi, potrivit rezultatelor centralizate până în acest moment.

Contactat de redacția mainnews.ro, Cosmin Andrei, candidatul PSD pentru Primăria Botoșani, nu a răspuns până în momentul publicării acestui articol.

Sursă foto: Wikipedia

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW