Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Scandal Băsescu-Firea, în direct. Firea: Sunteţi un savant de bodegă/ Băsescu: Sunteţi primarul 3 de zero

By Andreea Traicu , in Politic , at 9 iunie 2019 Etichete: , ,

Traian Băsescu şi Gabriela Firea au avut un schimb de replici acide, în direct, la România TV. Totul a plecat de la o declaraţie a fostului preşedinte, în care o acuza pe Gabriela Firea că a gestionat prost banii Capitalei. Ulterior, primarul a cerut să intre în direct pentru a îi răspunde lui Băsescu.

Declaraţia de la care a izbucnit scandalul:

„Doamna Firea, căreia îi place să spună sunt al doilea om cu număr de voturi pentru republică, aşa este însă dânsa a câştigat cu 18%. Chiar dacă până acum Firea a reuşit să păcălească pe imagine, doamna Firea a gestionat atât de prost resursa Capitalei pentru că ea însăşi ne spune că e în faliment primăria Capitalei. I s-au luat 400 milioane dintr-un buget care depăşeşte un miliard”, a fost declaraţia fostului preşedinte Traian Băsescu, la România Tv, relateaza Mediafax.

Ulterior, a intervenit Gabriela Firea.

Dialogul dintre cei doi:

„Gabriela Firea: Nu e prima oară când domnul Băsescu minte. Îmi pare rău că a fost şi primar şi om politic cu experienţă să mintă. (..)Poate are şi o soluţie cum vom plăti primăria datoriile către Costică Constanda, provenite de pe vremea domniei sale. E atăt de simplu să vii într-un studio de TV şi să spui că X are atâtea şanse. Ce şanse avea domnul Băsescu? Eu înţeleg următorul lucru: că nu trebuie să venim la televizor să minţim.

Traian Băsescu: Uitaţi-vă, minciuni fără ruşine. Spune că nu are bani, dar a cheltuit bani ca să înfiinţeze 22 de companii care au fost declarate ilegal infiintate de instanţă, dar a băgat în clientela politică 200 milioane. Doamna Firea, minţiţi!

Gabriela Firea: Dacă nu aveţi informaţii corecte, nu mai minţiţi.

Traian Băsescu: Minţiţi fără ruşine. Eu ştiu că proveniţi din trustul Intact, unde asta e viaţa cu minciunile, dar nu puteţi minţi la nesfârşit.

Gabriela Firea: I-aţi păcălit pe oameni. Dacă vreţi, ne vedem la judecată. După părerea mea, ar trebui să vă fie jenă.

Traian Băsescu: Vreţi dvs, care nu minţiţi, să arătaţi bucureştenilor cum aţi făcut praf bugetul primăriei cu cele 22 de firme, cum aţi făcut excursii în Grecia pe all inclusive, cum aţi cheltuit pe spectacole de dimineaţa până seara?

Gabriela Firea: Sunteţi un mincinos şi cred că veţi ieşi din politică ca un mincinos.

Traian Băsescu: Sunteţi obligată să veniţi cu documente care arată cheltuielile pe care le-aţi făcut. Vedeţi hotărârile judecătoreşti şi pe urmă mă căutaţi. Dar de ce nu plătiţi? Credeţi că asta e replica, minţind? Eu nu vă spun de cea mai joasă speţă. Dar dvs vă puteţi permite? Arătaţi bucureştenilor pe ce aţi cheltuit banii. Aţi risipit banii pe afacerile dvs şi pe cele din Ilfov.

Gabriela Firea: Sunteţi în afara subiectului. Încă o data, să vă fie ruşine.

Traian Băsescu: Lăsaţi-o cu ruşinea, că dacă v-ar fi cât de cât ruşine aţi arăta pe ce aţi cheltuit banii Capitalei.

Gabriela Firea: Sunteţi primarul zero. Un mincinos, atât aţi fost şi văd că şi acum, la bătrâneţe, arătaţi că aţi rămas tot un mincinos. Nu aţi făcut nimic la Primăria Capitalei, nu aţi făcut nimic ca preşedinte

Traian Băsescu: Sunteţi primarul 3 de zero al Capitalei. Zero primar.

Gabriela Firea: Un mincinos şi aşa aţi rămas şi la bătrâneţe

Taian Băsescu: Poate vă dovedesc că nu-s bătrân. De unde până unde mă scoateţi bătrân?

Gabriela Firea: Primarul general Băsescu zero. A trebuit să vină Videanu, Oprescu să facă ceva.

Traian Băsescu: Dvs nici câini nu fugăriţi. Nu am nimic cu dvs, am cu minciunile pe care le spuneţi. Dezinformaţi continuu. Vă deranjează savanţii?

Gabriela Firea: Poate sunteţi un savant de bodegă, nu de bibliotecă. Din păcate, ieşiti din politică foarte urât.

Traian Băsescu: Dar cine v-a spus că ies?

Gabriela Firea: Nu mi-e frică de gura dvs spurcată”, scrie Mediafax.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *