Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Scădere importantă a prețurilor petrolului

By news.ro , in Stirile zilei , at 17 decembrie 2022 Etichete: , , ,

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu 2,4%, trase în jos de evoluţia negativă a burselor la nivel global, din cauza temerilor că se profilează o recesiune, după ce băncile centrale din Europa şi America de Nord au semnalat că vor continua să combată agresiv inflaţia, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis la 79,04 dolari pe baril, în declin cu 2,17 dolari sau cu 2,4%, în timp ce contractele futures West Texas Intermediate au coborât cu 1,82 dolari sau 2,4%, până la 74,29 dolari pe baril.

Rezerva Federală a SUA a indicat că va creşte în continuare ratele dobânzilor anul viitor, chiar dacă economia alunecă către o posibilă recesiune.

Joi, Banca Angliei şi Banca Centrală Europeană au majorat la rândul lor ratele dobânzilor, pentru a combate inflaţia.

”Discuţiile au devenit dintr-o dată numai despre distrugerea cererii în faţa unei recesiuni”, a declarat Robert Yawger, directorul pentru contracte futures în domeniul energiei la Mizuho.

Ambele benchmark-uri au crescut însă pe ansamblul săptămânii, ajutate de creşterile înregistrate în primele trei zile.

Contractele futures Brent au înregistrat cele mai mari câştiguri săptămânale de la începutul lunii octombrie, dar aceste câştiguri urmează după cea mai mare pierdere săptămânală consemnată din august.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW