Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Şase trenuri au înregistrat întârzieri după ce locomotiva unui tren s-a defectat pe raza regionalei Bucureşti. Zonele afectate de ninsoare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Șase trenuri au avut întârzieri luni dimineața, 8 ianuarie, în urma defecțiunii locomotivei unui tren în regiunea București, conform anunțului făcut de CFR SA. Totodată, compania menționează că traficul feroviar a fost ajustat pentru a face față condițiilor de iarnă în zonele aflate sub avertizare cod galben pentru ninsori, polei și vânt, iar personalul feroviar a fost mobilizat pentru intervenții operative, necesare pentru asigurarea continuității circulației, relatează news.ro.

”La această oră traficul feroviar este deschis pe toate magistralele feroviare, nu sunt linii CF închise şi nici trenuri blocate. În contextul condiţiilor meteo nefavorabile (Cod Galben de vânt, polei, ninsori moderate şi viscol în zona Moldovei, Dobrogei şi jumătatea de est a Munteniei), circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii de iarnă, în zonele afectate de Cod Galben, personalul feroviar fiind activat pentru intervenţia operativă, necesară asigurării continuităţii traficului feroviar”, anunţă Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Conform informațiilor furnizate de companie, în dimineața zilei de luni, pe teritoriul SRCF București, circulația feroviară a fost temporar întreruptă între 06:30 și 7:51 pe firul II Chiajna – Grădinari, din cauza defecțiunii locomotivei trenului R 9304 (CFR Călători), în timp ce firul I era închis permanent pentru lucrări.

Acest incident a avut un impact asupra a 6 trenuri de călători care au fost nevoite să aștepte redeschiderea circulației feroviare în gările adiacente. Aceste trenuri afectate includ R-E 9900 CFR Călători, R-E 10090 Transferoviar Călători, IR 1594 CFR Călători, IR 11500 Astra Trans Carpatic, IR 1591 CFR Călători și R 9001 CFR Călători.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA asigură călătorii că toate intervențiile desfășurate în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile au ca obiectiv restabilirea circulației în condiții normale de trafic în cel mai scurt timp posibil.

CFR SA subliniază că, prin comandamentele locale, monitorizează în mod constant evoluția fenomenelor meteorologice și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători. Astfel, toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice sunt implementate pentru a asigura continuitate și conexiuni, inclusiv în raza județelor afectate de fenomenele meteo nefavorabile.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW