Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Șase persoane cu COVID-19 au decedat la Timișoara, după ce nu au avut loc la ATI

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 noiembrie 2020

Situație dramatică la Timișoara. Șase persoane infectate cu coronavirus și-au pierdut viața, după ce nu au avut loc în Secția de Terapie Intensivă, aceasta fiind ocupată la capacitate maximă, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeș”.

„Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa că  îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei”, a declarat, luni, medicul Virgil Musta, citat de News.ro.

Virgil Musta a afirmat că în spitalele din Timișoara destinate COVID-19 nu este niciun loc disponibil. Totodată, medicul susține că anumite tipologii de cazuri care puteau fi tratate în primăvară, în acest moment, având în vedere presiunea uriașă pe unitățile sanitare, sunt extrem de dificil de gestionat.

„Sunt oameni care sunt cu comorbidităţi importante, sunt oameni în vârstă, dar din păcate, datorită faptului că au făcut boala, este foarte greu, la ora actuală să îi salvăm. Dacă nu erau atât de multe cazuri de infecţie care aduc totodată şi cazuri foarte grave şi cazuri de terapie intensivă, aveau o şansă. Acest lucru se întâmpla în primăvară când reuşeam să salvăm foarte mulţi oameni fiindcă încă mai aveam locuri în spitale. Astăzi, spitalul nostru nu mai are niciun loc, în spitalele suport, CFR şi Centrul de Recuperare Cardiovasculară nu este niciun loc. Suntem într-o situaţie dificilă. Mâine este vorba să se deschidă ASCAR-ul, mai primim câteva locuri şi acolo, dar e foarte probabil să se umple repede, după care, nu ştiu”, a mai precizat medicul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni 130 de decese și 3.240 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore. De asemenea, 1.076 de pacienți sunt internați în stare gravă în secțiile ATI. În total, în România au fost înregistrate 306.991 de persoane infectate, din care 206.793 s-au vindecat și 8.009 au decedat.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW