Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Şase persoane au fost trimise în judecată în dosarul motorinei furate, destinată Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 22 iunie 2023

Şase persoane au fost trimise în judecată de procurorii constănţeni în dosarul furtului de motorină destinate Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu. Potrivit unui comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, trei dintre inculpaţi, care erau angajaţi ai unei societăţi comerciale, sunt acuzaţi că au sustras combustibilul de la locul de muncă și au raportat că acesta a fost livrat bazei militare. Cei trei suspecţi ar fi furat aproximativ cinci tone de motorină, pe care ulterior le-au pus în vânzare la un preţ mult mai mic decât cel practicat de comercianţii autorizaţi, notează News.ro. 

Procurorii au stabilit că cei trei angajaţi ai societăţii comerciale au operat în perioada mai – iulie 2021, sustrăgând cantităţi de motorină şi raportând fals că aceasta a fost livrată Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu pentru a alimenta generatoarele conform contractelor încheiate cu o societate numită K.B.R., care a fost înfiinţată de guvernul Statelor Unite ale Americii pentru a asigura logistica bazelor americane din România. Aceștia ar fi alimentat generatoarele cu cantităţi de motorină mai mici decât cele consemnate în documentele interne ale companiei, obţinând astfel surplusuri de combustibil pe care le-au însuşit.

După furt, cei aproximativ 5.000 de litri de motorină furată au fost vândute unor persoane interesate la un preţ redus cu aproximativ jumătate faţă de cel practicat de comercianţii autorizaţi. Trei dintre inculpaţi au fost iniţial cercetaţi sub control judiciar, însă în prezent nu mai sunt supuşi niciunei măsuri preventive. De asemenea, anchetatorii au dispus sechestrul asigurător asupra sumei de aproximativ 2.000 de euro, care a fost ridicată de la una dintre persoanele trimise în judecată.

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW