Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Șase oferte la licitația pentru pentru reparația a 64 de linii de cale ferată în Portul Constanța

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 iulie 2022

Șase constructori au depus oferte la licitația organizată de CFR pentru reparația a 64 de linii de cale ferată în Portul Constanța, extrem de importante pentru exportul de cereale din Ucraina, a anunțat luni, 25 iulie, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lucrările vizează înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii din zonele A, B, MOL V, pe 64 de linii, în lungime de 29,7 km), înlocuirea a 51 de aparate de cale, montarea de traverse speciale pe 15 aparate de cale și dale elastice la șapte treceri la nivel cu calea ferată. Durata de execuție a lucrărilor pe fiecare lot în parte este de șase luni, de la emiterea ordinului de începere.

Lucrările sunt împărțite în trei loturi: 

Lotul 1 – 10,4 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 27 de linii, înlocuirea a 16 aparate de cale și montarea de traverse speciale la cinci aparate de cale, montarea de dale elastice la șapte treceri la nivel cu calea ferată.

Lotul 2 – 11,2 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 24 de linii, înlocuirea a 18 aparate de cale și montarea de traverse speciale din lemn la cinci aparate de cale.

Lotul 3 – 8 km

Lucrările constau în înlocuirea suprastructurii pe 13 linii, înlocuirea a 17 aparate de cale și montarea de traverse speciale din lemn la cinci aparate de cale.

Alte lucrări, atribuite fără licitație de CFR

Pe data de 15 iulie, CFR a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reparația a alte 35 de linii de cale ferată din Portul Constanța, cu o lungime de 13,3 km, și 75 aparate de cale.

Contractele au fost încheiate fără licitație, în urma unui memorandum adoptat de Guvern, cu Wiebe Romania și Arcada Company. Termenul de realizare este de 5 luni, ceea ce înseamnă că ar trebui finalizate până la finele acestui an.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW