Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Şase femei care au născut la Spitalul Arad, confirmate cu noul coronavirus. Niciun bebeluș nu a fost infectat până acum

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: ,

Șase femei care au născut la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, de la declanșarea pandemiei de coronavirus, au fost confirmate cu virusul Covid-19 în timp ce erau internate, însă potrivit medicilor, niciun bebelus nu a fost depistat cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă al unității medicale, de la începutul pandemiei de coronavirus, la maternitatea spitalului au avut 241 de nașteri, dintre care 161 prin operație cezariană și 80 pe cale naturală.

„S-au aplicat şi s-au luat măsurile de protecţie adecvate pentru toate aceste cazuri, stratificându-se gradul de risc şi folosindu-se echipamentul de protecţie corespunzător. Putem considera că toate aceste cazuri au fost suspecte până la momentul infirmării infecţiei cu COVID-19. Numărul de paciente COVID-19 pozitive care au născut în maternitatea arădeană a fost de şase, până în prezent. Toate aceste cazuri au fost asimptomatice sau cu simptomatologie minoră şi au primit tratamentul adecvat conform consulturilor interdisciplinare efectuate de colegii infecţionişti sau pneumologi, patru dintre ele fiind deja externate. De remarcat că nici unul dintre copiii care au venit pe lume în maternitatea noastră nu a fost pozitiv în toată această perioadă de timp”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la măsurile speciale de protecție luate în maternitate au contribuit și unele asistente sau moașe.

„Personalul medical a fost instruit şi antrenat în permanenţă, fiind echipat în mod corespunzător. Colegele noastre au contribuit şi la dezvoltarea de echipamente de protecţie suplimentare şi pe această cale îi mulţumim asistentei Monica Cojocaru, care a creat un model de combinezon de protecţie pentru personalul medical”, se mai arată în comunicat.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW