Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șase avioane ale Forțelor Aeriene Române, exercițiu aerian alături de bombardiere americane

By Matthew Garvey , in Fara categorie , at 28 august 2020 Etichete: , , ,

Șase avioane ale Forțelor Aeriene Române au participat, vineri, la exercițiul aerian multinațional, Allied Sky 2020, alături de avioane din țări aliate și bombardiere americane de tip B-52 Stratofortress.

Exercițiul a fost efectuat pentru a întări măsurile de reasigurare ale Alianței – Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei, conform unui comunicat emis de MApN.

De asemenea, exercițiul aerian multinațional Allied Sky 2020 a avut ca scop întărirea încrederii în implicarea Statelor Unite ale Americii pentru asigurarea securității din regiune.

Șase aeronave ale Forțelor Aeriene Române, alături de avioane din țări aliate și de bombardiere strategice americane de tip B-52 Stratofortress, au participat vineri, 28 august, la exercițiul aerian multinațional Allied Sky 2020.

Exercițiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței – Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei, contribuind, de asemenea, la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității regionale.

În spațiul aerian românesc, exercițiul a fost coordonat de Componenta Operațională Aeriană din Statul Major al Forțelor Aeriene și de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) și a inclus misiuni de interceptare și escortă executate cu aeronave de tip MiG-21 LanceR și F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii și Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress”, se arată în comunicatul emis de MApN.

Sursă foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *