Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Şapte trenuri de călători au întârzieri totale de 436 de minute, miercuri dimineață / UPDATE Precizările E-Distribuție Banat

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 iulie 2022

UPDATE E-Distribuție Banat susține că întârzierile au fost cauzate de o avarie la linia care alimentează stația CFR Varadia.

În cursul serii de marți, 26 iulie, E-Distribuție Banat a înregistrat o avarie la linia care alimentează stația CFR Varadia, acesta fiind singurul client afectat. Echipe ale operatorului de distribuție au intervenit încă din cursul nopții și au finalizat lucrările de restabilire a alimentării cu energie electrică a stației în cursul dimineții de miercuri, 27 iulie. Regretăm disconfortul creat călătorilor CFR”, se arată într-un drept la replică transmis de E-Distribuție Banat.

Știrea inițială

Şapte trenuri de călători au înregistrat întârzieri totale de 436 de minute miercuri, 27 iulie, anunță CFR SA într-un comunicat de presă. Cauza este o avarie la reţeaua naţională Enel, în partea de vest a ţării.

„Din cauza deranjamentului la reţeaua naţională de alimentare cu energie electrică a Enel, care a impus măsuri speciale de circulaţie pe intervalul de staţii Vărădia – Conop, încă din cursul nopţii, 7 trenuri de călători, dintre care 4 trenuri de rang – 346, 473, 472 şi 347 – şi 3 trenuri Regio – 2027, 2763 şi 2372 – au înregistrat, până la această oră (10:00 n.r.), o întârziere totală, în graficul de circulaţie, de 436 de minute”, precizează reprezentanţii CFR SA, citați de Agerpres.

Anterior, compania anunțate că trenurile circulă dublate cu o locomotivă Diesel pe intervalul de staţii Vărădia – Conop, pe o distanţă de aproximativ 26 de km, din cauza unui deranjament anunţat de Enel.

„Reprezentanţii furnizorului naţional Enel au anunţat că deranjamentul la sistemul de furnizare a energiei electrice, în partea de vest a ţării, deranjament care afectează, încă din cursul nopţii, traficul feroviar pe relaţia Vărădia – Conop, urmează să fie remediat, însă nu a fost anunţată ora de finalizare a intervenţiilor.

Astfel, pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar, dar şi pentru evitarea opririi trenurilor în gările de pe traseu, până la restabilirea alimentării cu energie electrică a reţelei Enel, SRCF Timişoara, în colaborare cu operatorul naţional de transport feroviar de călători – SNTFC CFR Călători – asigură tracţiune Diesel pentru trenurile care tranzitează zona afectată de deranjamentul la reţeaua naţională”, se arăta în primul comunicat al operatorului naţional feroviar.

Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW