Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Șapte tiruri au fost oprite la graniță, în Arad, pentru că transportau ilegal deșeuri

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 4 martie 2024

Autoritățile din Arad și Bihor au blocat șapte TIR-uri încărcate cu deșeuri, aproximativ 55 de tone, care veneau din diverse state europene, după ce s-a descoperit că transporturile erau ilegale.

Potrivit Digi24, la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II, autoritățile au efectuat verificări asupra unui grup de șase români și un olandez care conduceau automarfare.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Arad şi Bihor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 54.770 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, au transmis polițiștii de frontieră.

Potrivit autorităților, documentele de însoțire a mărfii indicau că aceștia transportau mobilă și cauciucuri second-hand, articole de menaj, jucării și alte bunuri din Belgia, Olanda, Franța, Suedia și Germania către firme din România.

În urma controlului la frontieră, deşeurile se vor întoarce în cele cinci ţări în care au fost încărcate.

Foto: politiadefrontiera.ro

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW