Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Şapte poliţişti de frontieră, implicaţi într-un caz de contrabandă: prejudiciul estimat de DIICOT ajunge la 1.600.000 euro

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 26 noiembrie 2020 Etichete: , , , ,

Şapte polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina sunt suspectaţi că au protejat o grupare care făcea contrabandă cu ţigări, reţeaua intruducând în România, în perioada 2019-2020, ilegal, 11.000.000 de ţigarete, comercializate ulterior pe piaţa din ţara noastră. Prejudiciul estimat de procurori este de 1.600.000 de euro. DIICOT face 28 de percheziţii în acest caz.

„Introducerea țigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste ”frontiera verde” cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza județului Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupări. Aceștia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea țigaretelor de contrabandă.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, s-a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de aproximativ 1.600.000 de euro, reprezentând accizele și TVA”, transmit procurorii.

18 persoane vor fi duse la audieri.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW